Våre tjenester

 

I løpet av vår mangeårige historie har vi hatt mange forskjellige arbeidsoppgaver, alt fra mindre heveoppdrag til minerydding for forsvaret. Vi har spesialisert oss innen undervannsinspeksjon og reparasjon. Under dette fagområdet har vi en del spesialiserte arbeidsoppgaver. Vår kompetanse strekker seg langt utover dette og vi påtar oss selvsagt fortsatt alle typer dykkeroppdrag.

Profesjonell utførelse av alle oppdrag garanteres

Her er noen av oppdragene vi utfører:

OV (Remotely operated vehicle)

Dykkerarbeide

Innspeksjon, filming og prøvetakning

Kabel og rørarbeid

Berging/ heving/ søk

Undervannsboring, sprenging

Grave/spylearbeid

Boring i fjell

Fortøyningsarbeider & Ankerhåndtering

Kaiarbeid

Sveising og brenning under vann

Blåsing med tørris, kalk og sand (over og under vann)

Dykking

Vi benytter kun slangedykker utstyr når vi dykker. Det betyr at vi tilfører luft til dykkeren via en slange fra overflaten og kommunikasjon, video og lys i en kabel. Dykkeren har kun en mindre reserveluftflaske med seg.

Ved inspeksjoner av bruer, kaianlegg og dammer har vi Siv.ing. Frode T. Nilsen som leder inspeksjonen og dykker selv for å få den fulle oversikten. Frodes spesialfelt er betongkonstruksjoner, geologi og er offentlig godkjent takstmann.

litt om vårt utstyr

Våre båter

Minor 34″ som har Hamilton sitt avanserte Jet anchor. «DP» med en nøyaktighet på <10 cm

Dette gjør båten vår helt unik til alle typer oppdrag. Ved årlige grabbeprøver av havbunnen kan vi treffe den samme kvadratmeteren eller kanskje vi skal flytte oss 1 m i år.

Ved kaiinspeksjoner så er båten helt i nærheten av dykkeren hele tiden og man har god kontroll på hvilke akse dykkeren er på.

Vår praktiske arbeidsbåt på henger har iPilot elektrisk motor i baugen som har egen GPS og kan ligge på «DP» med en nøyaktighet på 3m. Ved oppdrag i ferskvann eller langt avgårde er «Håreken» et godt verktøy. Båten står ferdig rigget på varmt lager.

Begge båtene har:

– DP (dynamisk posisjonering)
– Radar
– Elektroniske kartsystemer
– Autopilot.
– VHF og AiS
– Sidescan sonar og slepesonar.
– Linehaler for grabbeprøver.
– Tilrettelagt for dykking og ROV
– Toppfart er 25 knop på Hårek og 38 knop på Minor.

Her er en video som viser hvor stødig båter med Jet Anchor ligger uten fortøyning:

Kranbil

For å kunne ha en rask responstid så har vi egen kranbil. Kranbilen er et godt verktøy for å få til en effektiv arbeidsdag.

ROV

Fjernstyrt undervannsfarkost ofte forkortet ROV.

Vi har hatt mange forskjellige ROV’er og har nå funnet den mest hensiktsmessige ROV for våres bruk. Den veier ca 40 kg i luft, har 7 kraftige thrustere. Dybderating er 500m.

Vår ROV er utstyrt med: Realtime sonar som nærmest presenterer et bilde av omgivelsene foran ROV’n. Posisjonering av ROV som gjør at man ser i kartet hvor ROV’n befinner seg og kan levere kartutskrift og bøyeliste av hvor man har kjørt. Det er 1 ekstra thruster utgang som kan brukes til børste eller kutteverktøy eller det man skulle trenge på en spesiel job. Den kan utstyres med forskjellige gripearmer og taukutter som kutter 32mm tau med letthet.

K.A.J. Dykkertjeneste AS

Du finner oss landlig til i Skomakerveien 4, 1640 Råde.

Kontakt oss:
Skomakerveien 4, 1640 Råde
Tlf: +47 922 62 015
E-post: kaj@dykkertjeneste.no